Att Välja rätt material

Materialet på sexleksaker är lite av en djungel. Vi försöker i våran beskrivning av produkterna alltid ange vad det är för material, ibland kan tryckfelsnisse varit framme men på det stora hela har vi rätt information

Dock kanske det inte är så lätt att hålla isär och hålla iordning på alla material.

Så nedan följer en liten material guide så du lätt kan se vad produkterna är tillverkade av och vad just du vill välja

Har du några frågor är du givetvis välkommen att kontakta våran kundtjänst

Silikon

(Silikongummi)

Silikon, även kallat silikonelaster, samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer baserad på kedjor av kisel och syre.

Silikon är tillverkat av naturliga råvaror genom en syntetisk behandling och betraktas som en naturprodukt.

Som regel är silikoner att betrakta som fysiologiskt kompatibel (inte skadligt för hälsan) och giftfri, vilket är anledningen till deras användning inom hudskydd, kosmetisk hudvård och plastikkirurgi.

Kort och gott: det är det bästa materialet för sexleksaker. Tidigare kallat för medicinsk silicon
 

De viktigaste fördelarna:
* Luktfri
* Utan mjukgörare (ftalater)
* Excellent elasticitet, konsekvens och jämnhet
* Hög färgbeständighet och dimensionsstabilitet
* Värmebeständighet och UV-resistens
* Hudkompatibilitet
* Anpassar sig snabbt efter kroppens temperatur
* Antiallergiska
* Lätt att rengöra
* Hygienisk
* Miljövänlig

Observera: silikon bör inte användas tillsammans med andra silikonbaserade produkter. Därför bör silikonglidmedel undvikas. Kan på verka utseendet, färgen på produkten (om inget annat anges).

 

Latex

(Naturgummi)

Den aktiva beståndsdelen i naturlatex är den mjölkaktiga saft av det tropiska gummiträdet (Kautschuk), när det stelnar blir det gummi och man kallar materialet för Latex.Men det finns också syntetiskt latex för att möta den stora efterfrågan. Båda versionerna har samma positiva egenskaper. Latex är giftfri och innehåller inga skadliga ämnen. Av denna anledning används latex för framställning av kondomer, engångshandskar, medicinska handskar, etc. En stav av Latex känns lite hård även om den går att klämma ihop utan problem, det känns lite svampigt. Latexprodukter har inte lika lång livslängd som produkter i annat material, men kan vara ett bra alternativ för dem som inte är latexallergiker och som vill ha en billig, luktfri produkt.

 

De viktigaste fördelarna:
* Utan mjukgörare (ftalater)
* Mycket fin struktur
* Utmärkt elasticitet och konsekvens
* Anpassar sig snabbt efter kroppens temperatur
* Lätt att rengöra
* Hygienisk
* Miljövänlig

 

Observera: Personer med latexallergi bör inte använda sexleksaker av latex. Hårda rengöringsmedel och massageoljor kan upplösa latex.

 

PVC

(Polyvinylklorid), mjuk PVC, Jelly)

PVC är ett syntetiskt material tillgängligt i mjuk och fast form. Genom att tillsätta mjukgörare, kan dess konsistens lätt justeras. PVC är den rätta lösningen för produktion av en mängd olika produkter, till exempel studsbollar, duschdraperier, sexleksaker eller dockor. Det är ett mjukt och trevlig material, men inte i samma höga klass som leksaker i Silicon. Jelly är det vanligaste materialet att tillverka leksaker i. Det är billigt och kan göras i många olika färger. De har en liten speciell lukt och är lite sträva på ytan.

Vattenbaserat glidmedel rekommenderas vid användning.

Jelly produkter är mycket känsliga och bör därför förvaras separat, borta ifrån andra leksaker. Jelly drar åt sig färg från andra material och kan smälta samman om dem ligger tillsammans. Förvara dem antingen i original förpackningen, plast påsar el dyl.

Man måste också rengöra dem på rätt sätt och aldrig någonsin använda sig av tvål, bara vatten och sen desinficera med ex Hygiene

Jelly är ett bra val om du vill ha en billig, mjuk och behaglig leksak. Bör dock inte användas av Latex allergiker eftersom Jelly är en ihop mix av olika material och Latex förekommer i det flesta fall.

 

De viktigaste fördelarna:
* Utmärkt elasticitet och konsekvens
* Resistens mot alkohol och olja
* Anpassar sig snabbt efter kroppens temperatur


Observera: den distinkta lukten av produkten avdunstar efter grundlig vädring.

 

ABS

(Akrylnitril-Butadien-Styren), Hård plast

ABS framställs syntetiskt och utgör en viktig ingrediens i många hushållsapparater och leksaker. ABS är lätt att belägga med metalliska material eller polymerer (t.ex. polyuretan) - den perfekta ingrediensen för kreativitet i sexleksakens design.

Ett hårt, kallt och oflexibelt material. Trots detta så är det många som gillar leksaker som är gjorda av plast. Plastleksaker har ofta en kraftigare vibration eftersom det hårda materialet inte dämpar vibrationerna som mjuka.

Plastleksaker låter oftast också mera pga. av att ljudet inte dämpas av materialet.  Plastleksaker är utmärkta till klitorisstimulans just med tanke på den starka vibrationen, de är även lätt att penetrera med så det är ett bra val för de med svårigheter med penetration. Lätta att rengöra och påverkas sällan av yttre åverkan.

Ett bra val för latex allergiker. Dock ej ett bra val för ”nybörjare” då den hårda ytan kan skrämma dem för ytterligare leksaksanvändning.

 

De viktigaste fördelarna:
* Luktfri
* Utan mjukgörare (ftalater)
* Excellent vibrations transportör
* Hudkompatibilitet
* Lätt att rengöra
* Hygienisk


Observera: batterier bör "kläs" med en bit papper i ABS-vibratorer, då lös-sittande batterier ökar vibratorns är buller. Så ta aldrig bort papper i batteridosan, den sitter där av en anledning

 

PU

(-beläggning) (polyuretan)

Syntetiskt framställd polyuretaner kan antingen vara hård och skör, eller smidig och elastisk.

I sin skummade form är den också känd som skumgummi. Polyuretan är en viktig ingrediens i madrasser, sulor (för skor), textilier och (latexfria) kondomer.

Som beläggning för ABS sexleksaker, erbjuder PU-beläggning en smidig och silkeslen karaktär.
 

De viktigaste fördelarna:
* Luktfri
* Utan mjukgörare (ftalater)
* UV-resistens
* Hudkompatibilitet
* Anpassar sig snabbt efter kroppens temperatur


Observera: Grova rengöringsmedel och massageoljor kan upplösa polyuretan

 

TPR/TPE

(Thermo Plastic Rubber, Thermo Plastic Elastomer)

Termoplastiskt gummi eller termoplastiska elastomerer är ett nytt material med silikon-liknande egenskaper, tidigare skillde man på Medicinsk Silicon och Silikon, när man nämde silicon var det detta material man tänkte på, därför kan tryckfelsnisse vara inblandad i några av vår produkter.

Den viktigaste ingrediensen för produktion av elastomerer är naturligt eller syntetiskt gummi, som sedan kombineras med funktionsförmågan i syntetmaterial. Skillnaden mellan TPR och TPE är att TPE är en mjukare version. TPR/TPE finns i alla möjliga verktyg och redskap i din vardag, bl.a den mjuka ytan på pennan du håller i. Detta hud-liknande material förmedlar en mycket naturlig känsla. Därmed utmärkt för sexleksaker.
 

PVC och TPR kan oftast vara svårt att skilja från varandra, men TPRt är något hårdare, tätare, hållbarare, mindre känsligt och har en annan doft. Framför allt penisringar brukar vara tillverkade i TPR.

TPR är ett bra val för dem som gillar PVC men är ute efter något mer okänsligt och mera hållbart. Latex allergiker kan oftast använda TPR

 

 

De viktigaste fördelarna:
* Luktfri
* Utan mjukgörare (ftalater)
* Utmärkt elasticitet och konsekvens
* UV-resistens
* Hudkompatibilitet
* Anpassar sig snabbt efter kroppens temperatur
* Miljövänlig


Observera: Produkter i så kallade hudimitaions material skall talkas efter användning för att inte torka ut.

 

Akrylglas

(Polymetylmetakrylat)

Akryl är ett syntetisk, glas-liknande, termoplastiskt material även känt som plexiglas. Det är giftfritt och innehåller inga skadliga ämnen.

Vanliga användningsområden för akryl är: tandimplantat, optiska linser, glasögon, sanitära delar etc. Ett idealiskt material för sexleksaker med suverän glidförmåga.


De viktigaste fördelarna:
* Luktfri
* Utan mjukgörare (ftalater)
* Slät yta
* Excellent vibrations transportör
* Motståndskraft mot UV och olja
* Anpassar sig snabbt efter kroppens temperatur
* Hudkompatibilitet
* Antiallergiska
* Lätt att rengöra
* Hygienisk


Observera: Sexleksaker av akryl rengörs bäst för hand med en mjuk svamp, för att undvika repor på ytan.

 

Cyberskin

 

Ett riktigt naturtroget material, så när originalet av riktig hud du kan komma.

Leksaker av cyberskin kostar betydligt mer än leksaker i annat material. Cyber Skin är ett registrerat varumärke och därför använder sig andra tillverkare som har tagit fram liknande material av T.ex. namnen ”Love Clone”, ”Magic Flesh”, Ultra Realistic Skin” m.m. Dessa material är väldigt lika Cyber Skin men med annat namn

Cyber Skin o dyl. material är perfekta för dem som vill komma så när en naturlig känsla som möjligt. Latex Allergiker bör inte använda detta material.

 

 

Metall

Metall är ett kallt, hårt och tungt material som ofta används av S&M utövare. Metalleksaker passar bra för dem som gillar tyngden, hårdheten och känslan av kallt stål. Fungerar även bra för latex allergiker men bör undvikas av nickel allergiker.

Finns inga rena metall leksaker i Love Corners sortimente.

 

Glas

Ett hårt transparent material som lätt ändrar temperatur. Man kan lägga leksaker i glas, antingen i frys eller också mikrovågsugn för att få önskad temperatur. De flesta glasstavar är handgjorda och därför helt olika varandra.

Glas passar dem som vill ha något snyggt, annorlunda och lite lyxigt. Passar både latex och nickelallergiker.

 

 

VIKTIGT!!

Sexleksaker bör inte förvaras oskyddade, eftersom de olika materialen kan reagera med varandra, vilket leder till förändringar i färg eller form, eller till och med hål etc.

Läs vår medföljande Skötselguide